Αδάμας, Μήλος, Ελλάδα
+30 22870 22104 / +30 6973702327
Book Now
Τοποθεσίες και παραλίες Μήλου
Τοποθεσίες και παραλίες Μήλου

Αξιοθέατα και παραλίες της Μήλου

plakaΠλάκα: Είναι η πρωτεύουσα του νησιού με τα γραφικά σοκάκια, μαγαζάκια και το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα από την εκκλησία της Κορφιάτισας.

Αδάμαντας: Βρίσκεται το κεντρικό λιμάνι. Εδώ υπάρχουν τα πάντα, ξενοδοχεία στη ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Μήλο , καφέ, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα και νυχτερινή ζωή. Τουλάχιστον τρεις παραλίες (Λαγκάδα, Παπικινού και Φραγκομνήματα) είναι προσβάσιμες χωρίς μεταφορικό μέσο. Εκδρομές με μικρά σκάφη και ιστιοπλοϊκά ξεκινούν από εδώ.

 

polloniaΠολλώνια: Είναι ένα γραφικό χωριό στο Β.Α. άκρο του νησιού και βρίσκεται γύρω από ένα κολπίσκο. Υπάρχει μεγάλος αριθμός από ξενοδοχεία στη Μήλο και ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Μήλο. Εδώ υπάρχουν ferryboat και θαλάσσια ταξί για να επισκεφτείτε την Κίμωλο και μικρά σκάφη που προσφέρονται για εκδρομές στις κοντινές παραλίες και στην Πολύαιγο.

Κλήμα: Είναι ένας οικισμός με πολύχρωμα δίπατα σπίτια κτισμένα μπροστά στην ακρογιαλιά.

 

Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε τις Πρωτοχριστιανικές Κατακόμβες και τα μουσεία του νησιού (αρχαιολογικό, πολεμικό, λαογραφικό, εκκλησιαστικό, μεταλλευτικό, ναυτικό και το πολεμικό καταφύγιο ).

 

Μαγευτικές παραλίες της Μήλου:

Αγία Κυριακή: Tα δροσερά κρυστάλλινα νερά της, τα πολύχρωμα βότσαλα και η χοντρή της αμμουδιά κάνουν την παραλία μοναδική.

kleftiko-milosΚλέφτικο: Είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφος, έχει κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά,βραχώδεις, σχηματισμούς και σπηλιές.

Συκιά: Σπήλαιο με μοναδική ομορφιά προσβάσιμο μόνο από τη θάλασσα.

Παλιοχώρι: Είναι ένας μικρός οικισμός με πολύχρωμα βότσαλα, χοντρή άμμο, δροσερά βαθιά νερά και βράχια με καταπληκτικές αποχρώσεις.
Παπάφραγκας: Μια βαθιά θαλάσσια σπηλιά με γαλαζοπράσινα νερά που οδηγούν στην θάλασσα.

Προβατάς: Ιδανική παραλία για μικρά παιδιά με ρηχά νερά και πολύ ψιλή άμμο.

Σαρακίνικο: Η πιο γνωστή παραλία του νησιού χάρη στο μοναδικό σεληνιακό τοπίο με τα βράχια.

Φυριπλάκα και Τσιγκράδο: Παραλία με κάτασπρη άμμο και σμαραγδένια νερά.

 

Φωτογραφίες της Μήλου