Αδάμας, Μήλος, Ελλάδα
+30 22870 22104 / +30 6973702327
Book Now

Τοποθεσία

adamasΟ Αδάμαντας είναι το  κύριο λιμάνι της Μήλου και ένα από τα ασφαλέστερα λιμενικά καταφύγια του Αιγαίου.

Το κατάλυμα μας βρίσκεται σε μία ήσυχη τοποθεσία με θέα το λιμάνι, 1200 μέτρα μακριά από το τουριστικό κέντρο και κεντρικό λιμάνι του νησιού (Αδάμαντας) όπου το καλοκαίρι συγκεντρώνει τις περισσότερες δραστηριότητες, το μεγαλύτερο μέρος της νυχτερινής ζωής καθώς και ξενοδοχεία στη Μήλο και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η απόσταση για την κοντινότερη παραλία είναι 500 μ από την αμμώδη παραλία του Παπικινού 1200 μ. ενώ για το αεροδρόμιο 4 km.

Το χωριό πρωτοκτίστηκε το 1835 από πρόσφυγες από τα Σφακιά της Κρήτης. Είναι κτισμένο με άσπρα σπίτια, με στενά δρομάκια και όμορφες εκκλησίες. Στα δρομάκια του Αδάμαντα θα βρείτε καταστήματα, μπαράκια, και ταβέρνες – πολλά από αυτά κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, με θέα την θάλασσα.

Ο Αδάμαντας είναι εξαίρετη βάση για εξορμήσεις σε όλη τη Μήλο.Από εδώ φεύγουν καθημερινά λεωφορεία προς όλες τις γωνιές του νησιού, καθώς και καραβάκια και ιστιοφόρα που προσφέρουν ημερήσιες θαλάσσιες εκδρομές στις απόμακρες, παρθένες παραλίες του νησιού όπου δεν υπάρχει πρόσβαση με άλλα οχήματα.

Ανάμεσα στα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθεί κανείς στον Αδάμαντα είναι το Μεταλλευτικό Μουσείο,το ναυτικό Μουσείο, το Εκκλησιαστικό Μουσείο στην Εκκλσία της Αγίας Τριάδας καθώς και το πολεμικό καταφύγιο όπου κάθε χρόνο γίνονται εικαστικές εκδηλώσεις.