Αδάμας, Μήλος, Ελλάδα
+30 22870 22104 / +30 6973702327
Book Now

Πράσινες Συμβουλές

Η χρήση πράσινων τακτικών στις μέρες μας είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τον πλανήτη μας και στον τρόπο που ζούμε ακόμη και όταν είμαστε σε διακοπές! Γι αυτό σας προτείνουμε μερικές πράσινες συμβουλές τις οποίες μπορείτε να εφαρμόσετε όταν είστε σε διακοπές στη Μήλο και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια Κωνσταντίνος.
ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ !
– Στο κατάλυμα υπάρχουν δύο κάδοι ανακύκλωσης για αλουμίνιο , πλαστικό , χαρτί και κάδος για να ανακυκλώσετε τις μπαταρίες σας από τις ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιείτε.
– Μπορείτε να ανακυκλώσετε τα υπολείμματα από οργανική τροφή στον κάδο κομπόστ που παρέχουμε.
– Ρυθμίστε τον κλιματισμό στους 24 βαθμούς η μπορείτε να έχετε ανοιχτά τα παράθυρα για δροσερό αέρα.
– Όταν αποχωρείται από τα δωμάτια απενεργοποιείται τις συσκευές σε κατάσταση off και όχι standby.
– To πρωϊνό έχει ποικιλία από τοπικά προϊόντα και φρούτα από τον κήπο μας ( αυγά,ντομάτες,σταφύλλια, ελιές κλπ)
– Στο λιμάνι του Αδάμαντα μπορείτε να προμηθευτείτε ανακυκλώσιμο νερό όπου μπορείτε να γεμίσετε τα μπουκάλια σας.
– Το πότισμα των φυτών στον κήπο μας γίνεται από βρόχινο νερό .
– Μπορούμε να σας προτείνουμε διαδρομές για ποδήλατο σε μέρη και παραλίες όπου η διαδρομή το επιτρέπει.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗ ΜΗΛΟ
– Διατηρείτε το Νησί της Μήλου καθαρό.
– Συλλέγεται τα σκουπίδια που μπορεί να βρείτε δίπλα σας στην παραλία και φυσικά μην αφήνετε τα δικά σας .
– Μην γράφετε στους βράχους , θαυμάστε τους γεωλογικούς σχηματισμούς αλλά μην τους καταστρέφετε.
– Μην μαζεύετε κομμάτια οψιδιανού ή βότσαλα από τις παραλίες.
– Μην οδηγείτε και σταθμεύετε στις παραλίες.
– Βοηθήστε στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος. Προστατέψτε τη βλάστηση και τα ζώα του νησιού.
– Προστατέψτε τους σπάνιους και πολύτιμους πόρους, ιδίως του νερού και της ενέργειας.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΗΛΟΣ
Η Μήλος είναι ένα νησί πλούσια από τα ορυκτά και τα όμορφα τοπία, λόγω της ηφαιστειακής έκρηξης. Σε μια επίσκεψη στο μουσείο Ορυκτών μπορείτε να δείτε εκθέματα για τη γεωλογική ιστορία της Μήλου και παρουσιάζεται επίσης το παρελθόν της βιομηχανικής δραστηριότητας μέσα στο χρόνο.
Δυτική Μήλος: Λόγω της ηφαιστειακής φύσης αυτό το τμήμα της Μήλου προσφέρει στον επισκέπτη όμορφα και εντυπωσιακά τοπία σε συνδυασμό με ονειρικές και ήσυχες παραλίες όπως τον Αγ.Ιωάννη, τις Τριάδες, το Αμμουδαράκι, τα Αγκάθια, το Βάνι και τον Κάλαμο.
Περιοχές για πεζοπορία είναι το Βάνι, ο Κάλαμος, η διαδρομή προς Κλέφτικο και τη Συκιά. Η Δυτική Μήλος είναι επίσης προστατευόμενη από το Natura 2000.
Λέσχη του βουνού και θάλασσας: Είναι μια ομάδα ατόμων που αγαπά το περιβάλλον και τη Μήλο, υποστηρίζοντας την ποδηλασία, την πεζοπορία το βουνό και την αναρρίχηση στη Μήλο. Είναι επίσης υπεύθυνοι για τον καθαρισμό του νησιού, τη σήμανση και τον καθαρισμό σε παλιά μονοπάτια και τη φύτευση δέντρων. Ο βασικός σκοπός του συλλόγου είναι η προστασία του περιβάλλοντος της Μήλου.
Μπορείτε να ρωτήσετε στην υποδοχή για τα μονοπάτια της αρχαίας πόλης και όχι μόνο προκειμένου να σας δώσουμε έναν μικρό χάρτη τον οποίο μπορείτε να δείτε στην σελίδα http://g.co/maps/7uczn (Google maps).
Εθελοντική Ομάδα της Μήλου: Είναι μια ομάδα ανθρώπων που έχουν ως κοινή σκέψη την αγάπη για την Μήλο και το περιβάλλον του νησιού. Οι δράσεις που πραγματοποιεί η ομάδα κυρίως την άνοιξη, σε πολλές περιοχές της Μήλου συμπεριλαμβάνουν τον καθαρισμό των παραλιών, την δενδροφύτευση, τον καλλωπισμό κοινόχρηστων χώρων και την σήμανση σε μονοπάτια της Μήλου.
Χλώρίδα και πανίδα της Μήλου: Η Μήλος βρίσκεται στο σταυροδρόμι μεταξύ Κρήτης, Ασίας και Πελοποννήσου. Αυτό αντικατοπτρίζεται στα ποικίλα είδη χλωρίδας που φαίνεται να υπερβαίνουν τα 600. Πολλά είδη φυτών που βρίσκονται στη Μήλο έχουν προσαρμοστεί στο μεσογειακό κλίμα που χαρακτηρίζεται από λίγες βροχοπτώσεις. Ένα ντόπιο δέντρο που βρίσκεται διασκορπισμένο στη Μήλο είναι το κυπαρίσσι (Cupressus sempervirens) και φτάνει μέχρι και 25m σε ύψος. Άλλα κωνοφόρα είδη που συναντά κανείς στο νησί είναι ο κέδρος (Juniperus macrocarpa) και ο άρκευθος (Juniperus phoeniceal).
Οικοτόπους μπορείτε να επισκεφθείτε στην περιοχή Εμπουριός, Λαγκάδα, Αχιβαδόλιμνη και Αγκάθια όπου εκεί βρίσκουν καταφύγιο μερικά από αποδημητικά πουλιά.