Αδάμας, Μήλος, Ελλάδα
+30 22870 22104 / +30 6973702327
Book Now

Η Μήλος

Η Μήλος είναι το νοτιότερο νησί των δυτικών Κυκλάδων. Η Μήλος ένα μέρος με ιδιαίτερη ομορφιά και παρθένα τοπία. Το ηφαιστιογενές παρελθόν του νησιού του έχει δώσει τη σημερινή του μορφή, με την αφθονία των ορυχείων και σπάνιους γεωλογικούς σχηματισμούς.

Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η Πλάκα και το κύριο λιμάνι είναι ο Αδάμας. Οι πιο διάσημες παραλίες της Μήλου περιλαμβάνουν το Σαρακήνικο, τν Αγία Κυριακή, τη Φυριπλάκα, τον Παπαφράγκα, τον Προβατά και το Τσιγκράδο. Από τον Αδάμαντα αναχωρούν εκδρομικά σκάφη πλέουν κατά μήκος της ακτής αποκαλύπτοντας στους επισκέπτες μερικά από τα πιο καταπληκτικά – και ως επί το πλείστον αθέατα – σημεία στο νησί. Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό μέρος είναι το Κλέφτικο, στη νότια πλευρά της Μήλου, ένα σημείο με εντυπωσιακά βράχια στη μέση της θάλασσας.

 

Ως τουριστικός προορισμός, Μήλος διατηρεί τους χαμηλούς τόνους και την άνετη, χαλαρή ατμόσφαιρα του. Ένα νησί για όλους, αλλά κυρίως αυτούς που αναζητούν την ομορφιά στη φύση και τη μοναδικότητα στο χαρακτήρα, η Μήλος είναι εξίσου κατάλληλη για οικογένειες, καθώς και τους νέους. Είναι εύκολα προσβάσιμη από την Αθήνα με πλοίο ή αεροπλάνο.